Pentru clienti

Cine este Client?

Client este persoana fizică, care s-a înregistrat în calitate de Client, a acceptat condiţiile de aderare şi care în continuare are dreptul a solicită opinia Expertului şi beneficiază de serviciile expertului.

Pe acest portal Clienţii pot găsi soluţia întrebării sale, pot face cunoştinţă cu persoane, care împart aceleaşi viziuni , inclusiv să identifice specialistul capabil să ghideze Clientul în labirintul problemelor sale.

Сu ce trebuie să încep?

Mai întîi de toate este necesar să faci cunoştinţă cu Regulamentul de aderare, care este obligatoriu pentru Client. Ultima redacţie a textului Regulamentului de aderare se află aici

Acceptând clauzele Regulamentului, e necesar să te înregistrezi în calitate de Client. Pentru aceasta apasă aici.

Cum de dat o întrebare Expertului?

DVS puteţi da întrebarea: ori tuturor Experţilor din categoria selectată de el, ori unui Expert concret.

DVS puteţi imediat să inițieze un dialog direct cu Expertul selectat, care se află la moment on-line.

Întrebarea urmează a fi concretă, iar circumstanţele situaţiei expuse laconic, pentru ca răspunsul să fie cît mai complet şi util . Totodată întrebarea nu trebuie să fie extrem de generală, de ex. “Care sunt impozitele din Republica Moldova”, sau “Ce pedeapsa prevede Codul Penal pentru furt”. Întrebările generale sau formulate ne clar, pot rămânea fără răspunsul Expertului.

De reţinut, că dacă întrebarea va fi adresată tuturor Experților, ea va fi expusă public. De aceea urmează să excludeţi din întrebare informaţia confidenţială. La informație confidenţială se atribuie orice informație, răspândirea căreia poate provoca prejudicii materiale sau morale, inclusiv terţilor. La această categorie se atribuie: orice informație personală, datele buletinului, numele persoanelor terţe fără acordul acestora, nr. lor de telefon, adresa proprie sau a persoanelor terţe, datele cardului bancar, diagnoze medicale, orice altă informaţie protejată de lege.

Clientul, care contrar acestei recomandări totuşi va include pe portal informație confidențială, el poartă de sine stătător tot riscul survenirii prejudiciului moral sau material, eschivând Administraţia portalului de orice răspundere.

Răspunsul Expertului nu va fi expediat Clientului prin mail sau alte mijloace. Acesta va fi publicat pe portal.

Dacă întrebarea va fi adresată unui Expert concret, corespondenţa va fi considerată privată între Client şi Expert. În acest caz întrebarea şi răspunsul nu va fi plasat public. Întrebarea poate fi data de DVS şi sub forma anonimă, prin bifarea „Anonim”. În acest caz nici o persoană nu va cunoaşte, că anume DVS aţi plasat întrebarea respectivă. Folosirea HTML-urilor în întrebare nu se permite.

Cum de atribuit întrebării mele statutul

DVS aveţi posibilitate să atribuiţi întrebării DVS statutul „Întrebare ”.

În acest caz sistemul automat va fi deduce din acumulările personale ale DVS____ Unităţi Convenţionale

Ce pot anexa la întrebare?

La întrebare DVS puteţi anexa maxim 3 imagini în format JPEG, PNG sau GIF. Dimensiunea imaginii nu trebuie să depăşească 2MB. Anexa trebuie să completeze întrebarea. Nerespectarea acestei condiţii permite moderatorului să lichideze anexa total sau parţial.

Cum de ales Expertul necesar?

În coloana „Experţi”, selectaţi categoria dorită. De ex., dacă aveţi nevoie de o consultaţie juridică, selectaţi Jurisprudenţă. DVS veţi naviga pe pagina cu lista tuturor Experţilor jurişti înregistraţi.

Atrageţi atenţia la insigna sub formă de ştampilă cu desenul „pălăria absolventului”, ce semnifică „calificarea verificată”, adică, Expertul în cauză a confirmat calificarea sa în domeniul consultaţiei şi dispune de actul de studii respectiv

Totodată, DVS aveţi posibilitatea să faceţi cunoştinţă cu informaţia detaliată despre fiecare Expert prin clicarea numelui sau foto Expertului. În acest caz veți naviga în „cabinetul personal al Expertului”, unde Veţi lua cunoştinţă cu reitingul acestuia pe portal, comentariile altor Clienţi, răspunsurile Expertului la alte întrebări, altă informaţie utilă.

Selectând categoria întrebării DVS, aveţi posibilitatea să adresaţi întrebarea tuturor Experților din categoria selectată, sau unui anumit Expert. Calitatea răspunsului va depinde de corectitudinea atribuirii întrebării la o categorie sau alta. Dacă DVS nu cunoașteţi la ce categorie să atribuiţi întrebarea, urmează să selectaţi compartimentul „Altele”.

Cum apreciez Expertul, care m-a consultat?

Clientul are posibilitatea să selecteze răspunsul cel mai util, să mulțumească Expertului sau să comenteze răspunsul primit. Pentru aceasta selectaţi compartimentul «Consultaţiile mele» şi clicaţi pe „Evaluare”. Veţi naviga spre tabelul de evaluare, care uşor se completează. Încurajăm Clientul să evalueze competenţa Expertului, precum şi calitatea serviciului prestat.

Prin aceasta DVS contribuiţi la recomandarea Expertului altor Utilizatori ai portalului, precum şi susţineţi Expertul, care prestează servicii de calitate superioară. Nota DVS va influinţa reitingul Expertului: cu cît nota DVS este mai înaltă, cu atît reitingul Expertului va fi mai înalt.

Cînd eu nu pot să evaluezi răspunsul?

Aceasta este posibil doar în 2 cazuri:
  • 1. DVS deja aţi evaluat răspunsul,
  • 2. DVS nu sunteţi autorul întrebării

Nu mai doresc să comunic cu acest expert.

Navighează în compartimentul “Consultațiile mele”, apoi în “Poşta personală și faceți clic pe butonul "Adăugați interlocutorul la lista neagră”. În continuare acest expert nu Vă va mai deranja. Pentru a elimina Expertul din lista neagră faceți clic pe "lista neagră" din bara de meniu şi eliminaţi bifa respectivă.

Pot vizualiza întrebările postate de alţi Clienţ?

Da. Pentru aceasta navigaţi pe "Toate întrebările" și selectați categoria dorită.

Cum pot vizualiza răspunsul la întrebările mele?

Navigaţi pe „Profilul meu” unde selectaţi „Întrebările mele”

Serviciile de consulting sunt cu plată?

Toate consultaţiile obţinute pe portalul ConsultExpert.md sunt fără plată. Ulterior, la solicitarea Clientului, în scopul deservirii complete a acestuia, după negocierea privată a tuturor condiţiilor între Client şi Expert, portalul va implementa produse noi, care vor permite satisfacerea solicitărilor parvenite contra unei remunerări cu plată..

Cum pot face acumulări de Unităţi Convenţionale?

Administraţia portalului va aprecia contribuţia DVS personală la popularizarea portalului, la completarea compartimentelor informaţionale ale portalului, a bazei de date de monografii, a modelor ale acte juridice, a contribuţiei la optimizarea şi eficientizarea funcţionalităţii portalului etc. Pe paginile portalului la compartimentul respectiv Veţi găsi valoarea contribuţiei în Unităţi Convenţionale. Unităţile Convenţionale la solicitare pot fi procurate de la administraţia portalului. Unităţile Convenţionale nu pot fi transmise către un alt utilizator. Unităţile Convenţionale neutilizate nu pot fi convertite în mijloace băneşti, iar la lichidarea contului personal de pe portalul ConsultExpert.md Unităţile Convenţionale neutilizate se lichidează automat.

Cum pot modifica evaluarea răspunsului sau comentariul?

Aceasta este posibil navigînd în compartimentul „Consultaţiile mele”, selectând acţiunea dorită.

Cum pot participa la evenimente în grup?

Teleconferința - chat achitat de un Expert, care organizează evenimente pentru un grup de persoane (lecții, cursuri, ateliere de lucru, seminarii, conferințe, etc). La teleconferinţă participă orice persoană înregistrată, indiferent de localizarea geografică a acestui, care a primit invitaţie de la Expert. Toată informația cu privire la tematica şi orarul teleconferinţei, inclusiv parametrici tehnici ai echipamentului DVS, poate fi aflat în “cabinetul personal al Expertului” care organizează evenimentul.

Cine sunt “Prietenii mei” ?

Prietenul DVS este acea persoană care a navigat pe portalul ConsultExpert.md pentru prima dată de pe pagina de profil a DVS, sau la invitația DVS și ulterior sa înregistrat pe portal. Adresa permanentă a profilului DVS poate fi vizualizat pe pagina "Invită prieteni" sau dacă faceți clic pe butonul "Obțineți codul” din profilul DVS. Puteți plasa linkul invitației în rețelele sociale (Vkontakte, Facebook, Одноклассники), sau la orice plasare pe internet a informaţiei: forumuri de discuții, în blog, facebook, în semnătura DVS din cutia e-mail, lăsând pictograma corespunzătoare . Puteţi trimite invitații, de asemenea, prin mesaje directe de la adresa personală e-mail la adrese de e-mail individuale ale prietenilor DVS. Pentru Prieteni invitați veți primi bonusuri, permițându-Vă să atribuiți întrebării DVS statutul de « întrebare VIP." Informaţia despre bonusurile oferite, lista prietenilor şi altă informatie utilă o găsiţi oricând pe pagina “Prietenii mei”.


Termeni si conditii | Inregistrare